Kefírová višňovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
2 hrnky hladké mouky
3/4 hrnku cukru
1 prášek do pečiva
3 vejce
1 hrnek višňového kefíru
1/2 hrnku oleje
Krém:
2 tvarohy
1 kysaná smetana
cukr podle libosti
1 višňový kompot (vypeckovaný)
1 cukrářská želatina

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, kefír a olej.

  2. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a pomoučněný plech.

  3. Dáme péci na 180°C cca 20 minut. Mezitím si připravíme krém z tvarohu, smetany a cukru.

  4. Na vychladlý korpus dáme krém, poklademe višněma a polejeme želatinou, kterou si připravíme ze šťávy z kompotu a cukrářské želatiny (dle návodu na sáčku).

  5. Dáme na pár hodin vychladit do ledničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!