Kefírová višňovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 2 hrnky hladké mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1 hrnek višňového kefíru
- 1/2 hrnku oleje
- Krém:
- 2 tvarohy
- 1 kysaná smetana
- cukr podle libosti
- 1 višňový kompot (vypeckovaný)
- 1 cukrářská želatina
Postup Kefírová višňovka
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, kefír a olej.
Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a pomoučněný plech.
Dáme péci na 180°C cca 20 minut. Mezitím si připravíme krém z tvarohu, smetany a cukru.
Na vychladlý korpus dáme krém, poklademe višněma a polejeme želatinou, kterou si připravíme ze šťávy z kompotu a cukrářské želatiny (dle návodu na sáčku).
Dáme na pár hodin vychladit do ledničky.