Kuřecí s libečkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
pár plátků Schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené
2 velké cibule
100 ml smetany
100 ml vývaru
hrst libečku
čerstvě drcený pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecích prsou odřízneme ty slabší odstávající kousky a sval od silnějšího konce podélně nakrojíme, ale nedokrojíme. Mezi obě půlky vložíme plátek šunky, maso z obou stran osolíme a opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka a libeček posekáme.

  2. Na pánvi s olejem pozvolna opečeme maso ze všech stran a vyjmeme. Uchováváme v teple. Na pánev s výpekem vsypeme cibuli, opět opepříme a na mírném plameni restujeme dohněda. Pak přilijeme vývar, zredukujeme už na silnějším plameni na polovinu a vlijeme smetanu. Ještě prováříme cca 10 minut na požadovanou konzistenci a nakonec přidáme posekaný libeček a dochutíme případně solí. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, do kterých jsem vmíchala špenát s orestovanou cibulkou a česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!