Kuřecí s libečkovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- pár plátků Schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené
- 2 velké cibule
- 100 ml smetany
- 100 ml vývaru
- hrst libečku
- čerstvě drcený pepř
- sůl
Postup Kuřecí s libečkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Z kuřecích prsou odřízneme ty slabší odstávající kousky a sval od silnějšího konce podélně nakrojíme, ale nedokrojíme. Mezi obě půlky vložíme plátek šunky, maso z obou stran osolíme a opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka a libeček posekáme.
Na pánvi s olejem pozvolna opečeme maso ze všech stran a vyjmeme. Uchováváme v teple. Na pánev s výpekem vsypeme cibuli, opět opepříme a na mírném plameni restujeme dohněda. Pak přilijeme vývar, zredukujeme už na silnějším plameni na polovinu a vlijeme smetanu. Ještě prováříme cca 10 minut na požadovanou konzistenci a nakonec přidáme posekaný libeček a dochutíme případně solí. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, do kterých jsem vmíchala špenát s orestovanou cibulkou a česnekem.