Ondráš pečený v troubě

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500-600 g brambor
2 kuřecí prsa
2 menší vejce
1 Hermelín
menší cibule
5-6 stroužků česneku
cca 50 ml horkého mléka
cca 2 lžíce hladké mouky
cca 2 lžíce strouhanky
majoránka
kmín
pepř
sůl
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme na tenčí plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Zapneme troubu na 200 st. a vložíme vhodný plech nebo pekáček s kouskem sádla.

  2. Brambory mezitím nastrouháme nahrubo. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, prolisovaný česnek, koření, mléko a zahustíme moukou a strouhankou. Smícháme těstíčko a dochutíme.

  3. Do vyhřátého pekáčku dáme vrstvu těsta, cca 1-2 cm, na to uložíme maso, sýr a zase těsto. Pečeme už v předehřáté troubě dozlatova, cca 35-45 minut, záleží na velikosti pekáčku. Podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!