Ondráš pečený v troubě
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500-600 g brambor
- 2 kuřecí prsa
- 2 menší vejce
- 1 Hermelín
- menší cibule
- 5-6 stroužků česneku
- cca 50 ml horkého mléka
- cca 2 lžíce hladké mouky
- cca 2 lžíce strouhanky
- majoránka
- kmín
- pepř
- sůl
- sádlo
Postup Ondráš pečený v troubě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozřízneme na tenčí plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Zapneme troubu na 200 st. a vložíme vhodný plech nebo pekáček s kouskem sádla.
Brambory mezitím nastrouháme nahrubo. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, prolisovaný česnek, koření, mléko a zahustíme moukou a strouhankou. Smícháme těstíčko a dochutíme.
Do vyhřátého pekáčku dáme vrstvu těsta, cca 1-2 cm, na to uložíme maso, sýr a zase těsto. Pečeme už v předehřáté troubě dozlatova, cca 35-45 minut, záleží na velikosti pekáčku. Podáváme horké.