Krůtí ondráš

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 středních brambor
asi hrnek hladké mouky
1 vejce
sůl
pepř
majoránka
4 stroužky česneku
krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a osolíme z obou stran.

  2. Připravíme si těsto na bramboráky. Brambory nastrouháme, osolíme, opepříme a přidáme vejce, mouku, česnek a majoránku. Zaděláme v hustější těstíčko. Mouku je třeba přidávat dle hustoty. Každé brambory jsou jiné. Těsto musí být tužší.

  3. Na dlaň si položíme řízek o velikosti dlaně, poklademe směsí a pomalu přendáme těstem dolů do rozpáleného oleje na pánvi. Hned přidáme lžící těsto navrch masa a pomalinku smažíme, aby maso uvnitř bylo dokonale propečené. Smažíme ve větším množství oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!