Krůtí ondráš
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 středních brambor
- asi hrnek hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- 4 stroužky česneku
- krůtí prsa
Postup Krůtí ondráš
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a osolíme z obou stran.
Připravíme si těsto na bramboráky. Brambory nastrouháme, osolíme, opepříme a přidáme vejce, mouku, česnek a majoránku. Zaděláme v hustější těstíčko. Mouku je třeba přidávat dle hustoty. Každé brambory jsou jiné. Těsto musí být tužší.
Na dlaň si položíme řízek o velikosti dlaně, poklademe směsí a pomalu přendáme těstem dolů do rozpáleného oleje na pánvi. Hned přidáme lžící těsto navrch masa a pomalinku smažíme, aby maso uvnitř bylo dokonale propečené. Smažíme ve větším množství oleje.