Čtverečky z kapra v bílkové tempuře s pečenými bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

1/2 kapra
4 lžíce bramborového škrobu
sůl
citrón
1 PL uzené papriky
mleté chilli koření dle chuti
2 bílky
2 kostky ledu
1 menší cuketa
malé brambory velikosti sousta
1 čajová lžička olivového oleje
řepkový olej na smažení
balzamikový krém na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme na čtverečky cca 4x4 cm. Zakápeme citronem. Mezi tím si nakrájíme cuketu na kolečka. Osolím kapra i kolečka cukety a nechám kapra odpočívat a cuketu vypotit.

  2. Malé brambory důkladně umyji a osuším.

  3. Z bílků ušlehám pevný sníh, do kterého jsem přidala trochu soli a na závěr kostku ledu. V misce smíchám bramborový škrob, papriku a chilli.

  4. Čtverečky kapra i cuketu v této směsi obalím a následně je protáhnu v ušlehaném sněhu a smažím je ve vyšší vrstvě řepkového oleje. Usmažené kousky kladu na papírovou utěrku, aby se vsál přebytečný tuk.

  5. Současně s pečením vložím omyté a osušené brambory do Actifry (horkovzdušná fritéza), přidám lžičku olivového oleje a nechám péct 15 minut opékat.

  6. Pak měkkost brambor zkontroluji, posypu je hrubozrnnou mořskou solí a promíchám. Lze samozřejmě péct i v troubě. Pro zvýraznění chutě cukety ji pokapu balzamikovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!