Rybí placičky s dresinkem z hořčice a kopru

Recepty, Ryby

Suroviny

4 velké krajíce chleba (zbavené kůrky)
1/3 šálku mléka
1 kg mletého filé (ryby)
1 malá cibule
3 lžíce kopru (nasekat na jemno)
2 lžičky soli
mletý pepř
1 lžíce citronové šťávy
mouka na obalení
60 g másla
4 lžíce rostlinného oleje
Hořčicový dresing:
2 lžíce Dijonské hořčice
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
2 lžičky bílého vinného octa
1/3 šálku olivového oleje
1/3 šálku čerstvé petrželové natě (nasekané na jemno)
1/2 šálku kopru (nasekaného na jemno)
2 lžičky nakládaných okurek (nastrouhaných)

Postup přípravy receptu

  1. Chleba máčíme 2 minuty v mléce.Přebytečné mléko vymačkáme, chléb vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou.

  2. Přidáme najemno nasekanou cibuli, sůl, pepř,kopr a mletou rybu.Dobře promícháme.

  3. Tvoříme placičky o průměru asi 8cm, hotové vložíme asi na 20 minut do chladničky.

  4. Rozpálíme máslo a olej ve větší pánvi.Placičky obalíme po obou stranách v mouce a klademe je na pánev.Smažíme cca 3 minuty po obou stranách,hotové necháme okapat na papírovém ubrousku.

  5. Příprava dresinku: V misce smícháme hořčici, sůl, pepř, ocet, a olej.Šleháme, dokud směs není hladká a hustá.Vmícháme bylinky a nakládanou okurku.

  6. Necháme odstát, aby se uvolnily chutě.Placičky podáváme třeba jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!