Buřtguláš na škvarcích

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 buřty
3 cibule
5 středních brambor
4 lžíce sádla se škvarky
sůl
pepř
kmín
gulášové koření
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve jsem rozpustil škvarky zalité sádlem v hrnci. Volil jsem 3 lžíce, ale notně napěchované. Pak nakrájel cibuli nadrobno a osmažil dozlatova. Je tu varianta dát nakrájené brambory i buřty v tuhle chvíli do hrnce rovnou a lehce je restovat, občas to tak dělám. Dneska ale ne. Na cibulku jsem nasypal koření (paprika mletá, sladká i pálivá v poměru 1:1, mám rád guláš ostřejší, kmín, pepř a gulášové koření).

  2. Celé se to zalije vodou (kdo spěchá, jako já, může si připravit v rychlovarné konvici vodu na bodu varu), vloží brambory a dá to cca na 20 minut vařit. Občas je třeba to zamíchat, ale v téhle fázi se to nepřipaluje.

  3. Když jsou brambory měkké, přidáme nakrájené buřty. Já jsem kupoval místní, 2x zauzené buřty od Jiříka, nakrájené na drobno. Chvilku povaříme.

  4. Nakonec jsem zahušťoval hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a cca 10 minut ještě povařil. V tomto bodě je třeba to hodně sledovat, aby se to nepřipálilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!