Zeleninový salát s brokolicí a vejci
Recepty, SalátySuroviny
- 1 brokolice
- 1 salátová okurka
- 1 svazek ředkviček
- 1 větší barevná paprika
- 1 balení cherry rajčátek nebo rajčata (cca 250 gramů)
- 4 vejce
- sůl dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- Dresing:
- 100 g majonézy
- 20 g kečupu
- 30 g hořčice plnotučné
- lák z okurek nebo feferonek
Postup Zeleninový salát s brokolicí a vejci
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře nebo v osolené vodě na skus. Scedíme, necháme zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme.
Očištěnou chlazenou zeleninu pokrájíme dle chuti na plátky, nudličky... a dáme do mísy, kam přidáme i na menší kusy pokrájenou zchladlou brokolici a vejce. Dle chuti osolíme, opepříme a rozdělíme do misek nebo necháme ve větší míse, ze které si každý dle chuti nandá sám.
Salát pokapeme dresinkem, umíchaným z majonézy, kečupu a hořčice, který jsme dle potřeby naředili lákem z okurek nebo feferonek. Kdo chce odlehčenější verzi, nahradí z části nebo zcela majonézu zakysanou smetanou. Pokud chceme dresing kyselejší, vynecháme kečup a dresing uděláme jen hořčicový, chceme-li pikantnější, použijeme hořčici dijonskou.