Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa
- 120 g Hermelínu, Camembertu, Olmínu
- 200 ml smetany ke šlehání nebo na vaření
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- snítka tymiánu
- muškátový oříšek - není nutný
- sůl
- pepř mletý
Postup Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme mleté maso a dále smažíme do jeho rozdrobení a zatažení. Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět jemně nasekaný česnek, snítku tymiánu, osolíme, opepříme. Kdo má rád chuť muškátového oříšku, může špetku přidat. Poté přilijeme smetanu a podusíme cca 10 minut na mírném plameni pod poklicí.
Z masa vyndáme vyvařenou snítku tymiánu. Sýr pokrájíme na menší kusy a přidáme k masu, kde sýr necháme rozpustit. Dle potřeby (požadované hustoty) omáčku naředíme přilitím tekutiny (smetany, vody, vývaru, mléka), pokud přelijeme, varem tekutinu zase zredukujeme - odvaříme.
Je-li třeba, omáčku dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat. Podáváme s bramborem, těstovinami...