Salát z avokáda, tuňáka a rajčat
Recepty, SalátySuroviny
- 1 zralé avokádo
- 2 větší dužnatější rajčata (ne cherry)
- 1 konzerva tuňáka v oleji či ve vl.šťávě
- olivový olej
- petrželka
- sůl
- citronová šťáva
Postup Salát z avokáda, tuňáka a rajčat
Postup přípravy receptu
-
Rajče rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Lehce osolíme, vmícháme lžičku oleje a nasekanou petrželku a necháme pustit vodu.
Mezitím rozkrojíme avokádo, vydlabeme do misky, rozmačkáme vidličkou na pyré, zakápneme citronem a dle chuti osolíme.
Z rajčat slijeme vodu, kterou po osolení pustila.
Tuňáka zcedíme, pokud byl v oleji, můžeme olej použít za zakapání nakonec.
Na talíř dáme tvořítko o průměru cca 8-10 cm, vysoké cca 5-6 cm, na dno rozprostřeme půlku rajčatové směsi, na to navrstvíme půlku tuňáka a nakonec půlku avokádového pyré.
Tvořítko opatrně odebereme, salát pokapeme olivovým olejem (či olejem z tuňáka), opakujeme s druhou dávkou na dalším talíři. Ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými toasty.