Králík v šípkové omáčce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

celý naporcovaný králík (nebo 5 stehen)
1 lžíce sádla
150 g slaniny
tymián
2 bobkové listy
pepř
sůl
400 ml červeného vína
1 lžíce rajského protlaku
3 lžíce šípkové marmelády
3 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
lžička bramborového škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme sádlo a na něm zprudka orestujeme maso s nakrájenou slaninou.

  2. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkový list. Podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho a výpek naředíme vodou.

  4. Do výpeku přidáme rajský protlak a šípkovou marmeládu, dobře promícháme a přivedeme k varu. Do vzniklé omáčky přidáme nakrájený celer a česnek.

  5. Zahustíme škrobem, který si rozmícháme v trošce vody.

  6. Nakonec do omáčky vrátíme kousky masa a ještě pár minut vaříme na mírném plameni. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!