Hrášek s mátou a sýrem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g zmraženého hrášku
šťáva z citronu podle každého
4 lístky čerstvé máty 
50 sýr strouhaného čedaru
1-2 stroužky česneku
100 ml vody
 sůl,  mletý černý pepř
2 KL olivového oleje
+ libovolná uzenina
+ cibulka, sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme cca 100 ml vody a vaříme doměkka cca 5 minut. Slijeme a dáme do misky. Přidáme sůl a ponorným mixerem část hrášku s mátou rozmixujeme.

  2. Do této směsi přidáme 2 lžičky olivového oleje, nastrouhaný sýr čedar a zakápneme šťávou z citronu. Promícháme s dalším nerozmixovaným hráškem. Pokud je směs příliš hustá, přidáme olivový olej.

  3. Podáváme s opečenou uzeninou. Posypeme hustě osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!