Hrášek s mátou a sýrem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 400 g zmraženého hrášku
- šťáva z citronu podle každého
- 4 lístky čerstvé máty
- 50 sýr strouhaného čedaru
- 1-2 stroužky česneku
- 100 ml vody
- sůl, mletý černý pepř
- 2 KL olivového oleje
- + libovolná uzenina
- + cibulka, sádlo
Postup Hrášek s mátou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme cca 100 ml vody a vaříme doměkka cca 5 minut. Slijeme a dáme do misky. Přidáme sůl a ponorným mixerem část hrášku s mátou rozmixujeme.
Do této směsi přidáme 2 lžičky olivového oleje, nastrouhaný sýr čedar a zakápneme šťávou z citronu. Promícháme s dalším nerozmixovaným hráškem. Pokud je směs příliš hustá, přidáme olivový olej.
Podáváme s opečenou uzeninou. Posypeme hustě osmaženou cibulkou.