Fazolky, mrkev a hrášek v jogurtové omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 velké mrkve
1/2 sáčku mražených fazolek
1/2 hrnku mraženého hrášku
cca 10 cm pórku (bílá část)
150 g bílého jogurtu (měla jsem 10%)
lžíce másla
vrchovatá lžíce hladké mouky
zeleninový vývar nebo voda
mléko podle potřeby
4 kuličky nového koření
cukr nebo ocet podle chuti
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na malé hranolky nebo kostičky. Na másle zpěníme pórek. Přidáme mrkev a pár minut restujeme. Zasypeme moukou a po krátkém orestování zalijeme asi hrnkem vývaru. Přivedeme k varu a případnou hustotu zředíme mlékem.

  2. Do zeleniny přidáme sůl a koření. Vaříme asi pět minut a přihodíme fazolky. Promícháváme a když jsou fazolky a mrkev téměř měkké, přisypeme hrášek. Odebereme trochu omáčky a smícháme s jogurtem. Vše spojíme dohromady a krátce povaříme. Omáčku dochutíme a podáváme s uvařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!