Fazolky, mrkev a hrášek v jogurtové omáčce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 velké mrkve
- 1/2 sáčku mražených fazolek
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- cca 10 cm pórku (bílá část)
- 150 g bílého jogurtu (měla jsem 10%)
- lžíce másla
- vrchovatá lžíce hladké mouky
- zeleninový vývar nebo voda
- mléko podle potřeby
- 4 kuličky nového koření
- cukr nebo ocet podle chuti
- sůl
- bílý pepř
Postup Fazolky, mrkev a hrášek v jogurtové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na malé hranolky nebo kostičky. Na másle zpěníme pórek. Přidáme mrkev a pár minut restujeme. Zasypeme moukou a po krátkém orestování zalijeme asi hrnkem vývaru. Přivedeme k varu a případnou hustotu zředíme mlékem.
Do zeleniny přidáme sůl a koření. Vaříme asi pět minut a přihodíme fazolky. Promícháváme a když jsou fazolky a mrkev téměř měkké, přisypeme hrášek. Odebereme trochu omáčky a smícháme s jogurtem. Vše spojíme dohromady a krátce povaříme. Omáčku dochutíme a podáváme s uvařenými bramborami.