Medailonky s dýňovou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g vepřové panenky nebo zvěřinového hřbetu, možno i z kuřecích prsou
- 150g slaniny
- 1 malá cibule
- sušené meruňky
- dýně hokkaido
- čerstvý rozmarýn
- tymián
- bujón nebo vývar
- máslo
- olej
- sůl
- pepř
Postup Medailonky s dýňovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Z panenky nebo hřbetu, popř. kuřecích prsou si nakrájíme medailonky, do každého uděláme nožem otvor a zasuneme do něj předem namočené meruňky a snítku rozmarýnu.
Meruňky si můžeme namočit den předem třeba do vína, vývaru nebo pouze vody.
Maso osolíme a opepříme a zamotáme do proužků slaniny. Já měla bohužel krátkou slaninu, tak jsem musela zpevnit provázkem.
Medailonky zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran, přendáme na pekáček a vložíme do trouby na 10 minut.
Cibuli a slaninu si orestujeme ve výpeku, přidáme kousek másla a na kostičky nakrájenou dýni.
Přihodíme ještě rozmarýn a tymián, osolíme, orestujeme a zalijeme cca 100ml vývaru.
Přiklopíme a dusíme do změknutí, což trvá zrovna tak dlouho, jako se nám dopéká maso v troubě.
Vyjmeme snítky bylinek a vše rozmixujeme do hladka, případně naředíme trochou vývaru.
Dochutíme solí a pepřem.
Medailonky vyjmeme z trouby a podáváme s omáčkou.