Medailonky s dýňovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g vepřové panenky nebo zvěřinového hřbetu, možno i z kuřecích prsou
150g slaniny
1 malá cibule
sušené meruňky
dýně hokkaido
čerstvý rozmarýn
tymián
bujón nebo vývar
máslo
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z panenky nebo hřbetu, popř. kuřecích prsou si nakrájíme medailonky, do každého uděláme nožem otvor a zasuneme do něj předem namočené meruňky a snítku rozmarýnu.

  2. Meruňky si můžeme namočit den předem třeba do vína, vývaru nebo pouze vody.

  3. Maso osolíme a opepříme a zamotáme do proužků slaniny. Já měla bohužel krátkou slaninu, tak jsem musela zpevnit provázkem.

  4. Medailonky zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran, přendáme na pekáček a vložíme do trouby na 10 minut.

  5. Cibuli a slaninu si orestujeme ve výpeku, přidáme kousek másla a na kostičky nakrájenou dýni.

  6. Přihodíme ještě rozmarýn a tymián, osolíme, orestujeme a zalijeme cca 100ml vývaru.

  7. Přiklopíme a dusíme do změknutí, což trvá zrovna tak dlouho, jako se nám dopéká maso v troubě.

  8. Vyjmeme snítky bylinek a vše rozmixujeme do hladka, případně naředíme trochou vývaru.

  9. Dochutíme solí a pepřem.

  10. Medailonky vyjmeme z trouby a podáváme s omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!