Zapečené těstoviny s hovězím a smetanou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

mleté hovězí maso
těstoviny - velké mušle
petrželka
rajčata
cuketa
červená nebo žlutá paprika
grilovací koření
mletá paprika
cibule
olivový olej
pepř
smetana
plátkový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme mleté hovězí maso, orestujeme, ochutíme grilovacím kořením, sladkou mletou paprikou a čerstvě namletým pepřem. Pokud máme směs grilovacího koření už se solí, není potřeba dále solit (proto nemám ani sůl napsanou ve výčtu surovin). Maso mírně podlijeme, chvíli provaříme a odstavíme z plotny. Poté do směsi zamícháme nasekanou petrželku a vůbec jí nešetříme.

  2. Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vroucí vodě. Já měla krásné veliké mušle, které se perfektně plnily masovou směsí.

  3. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe vedle sebe těstovinové mušličky, které pak pěkně jednu podruhé naplníme masovou směsí. Rajčátka nakrájíme na větší kostičky, to samé s paprikou. Cuketu podélně přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Zeleninku pak navrstvíme na těstoviny s masem a klidně jí může být stejně vysoká vrstva jako těstovin s masovou směsí. Mírně osolíme solí, ochucenou provensálským kořením a poklademe plátky sýra. Já použila eidam.

  4. Pak už jen zapečeme v troubě a podáváme s listovým salátem nebo třeba polníčkem a skleničkou dobrého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!