Zapečené těstoviny s hovězím a smetanou
Recepty, TěstovinySuroviny
- mleté hovězí maso
- těstoviny - velké mušle
- petrželka
- rajčata
- cuketa
- červená nebo žlutá paprika
- grilovací koření
- mletá paprika
- cibule
- olivový olej
- pepř
- smetana
- plátkový sýr
Postup Zapečené těstoviny s hovězím a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme mleté hovězí maso, orestujeme, ochutíme grilovacím kořením, sladkou mletou paprikou a čerstvě namletým pepřem. Pokud máme směs grilovacího koření už se solí, není potřeba dále solit (proto nemám ani sůl napsanou ve výčtu surovin). Maso mírně podlijeme, chvíli provaříme a odstavíme z plotny. Poté do směsi zamícháme nasekanou petrželku a vůbec jí nešetříme.
Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vroucí vodě. Já měla krásné veliké mušle, které se perfektně plnily masovou směsí.
Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe vedle sebe těstovinové mušličky, které pak pěkně jednu podruhé naplníme masovou směsí. Rajčátka nakrájíme na větší kostičky, to samé s paprikou. Cuketu podélně přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Zeleninku pak navrstvíme na těstoviny s masem a klidně jí může být stejně vysoká vrstva jako těstovin s masovou směsí. Mírně osolíme solí, ochucenou provensálským kořením a poklademe plátky sýra. Já použila eidam.
Pak už jen zapečeme v troubě a podáváme s listovým salátem nebo třeba polníčkem a skleničkou dobrého vína.