Dalamánky z domácího kvásku

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Rozkvas:
80 g žitné chlebové mouky
160 ml vlažné vody
1 lžíce kvásku
Těsto:
180 g hladké mouky
1 lžíce kmínu
1 lžička soli
jakákoliv semínka na posypání
žitná mouka na vál.

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí připravíme rozkvas a necháme při pokojové teplotě přes noc.

  2. Do mísy dáme ingredience na těsto přidáme rozkvas a promícháme.

  3. Může se stát že bude těsto řidší, tak můžeme lehce přidat žitnou mouku.

  4. Necháme kynout na teplem místě minimálně 6 hodin. Můžete i déle záleží na kvásku.

  5. Poté na vále pomoučeném žitnou moukou těsto zpracujeme a rozdělit na 4 díly.

  6. Vytvoříme tvar na dalamánky a dáme na plech s pečícím papírem a necháme cca hodinku odpočinout.

  7. Troubu rozehřejeme na 250 stupňů.

  8. Dalamánky lehce potřeme vodou, posypeme semínky a dáme do trouby.

  9. Necháme cca 10 minut na 250 stupňů péct poté troubu zeslabime na 180 stupňů a pečeme do zlatova


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!