Hovězí medailonky v jogurtovo-česnekovém kabátku s adžikou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g předvařených drštěk
- 150 g kořenové zeleniny
- 1/2 řapíkatého celeru
- 150 g hlívy ústřičné
- 2 polévkové lžíce sádla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky sladké mleté papriky
- pepř
- sůl
- 4 stroužky česneku
- majoránka
- 1-2 čajové lžičky sekané petrželky
- 1 sušená chilli paprička
- zeleninový bujón
Postup Hovězí medailonky v jogurtovo-česnekovém kabátku s adžikou
Postup přípravy receptu
-
Plec si nakrájíme asi na centimetrové plátky, naklepeme a nasolíme.
Česnek prolisujeme a potřeme jím plátky masa.
Potom střídavě skládáme do zavíratelné misky plátky masa, které jednotlivě potřeme jogurtem a posypeme adžikou. Takto namarinované maso dáme uležet nejlépe přes noc do lednice.
Když máme maso uleželé připravíme si pánev a zapékací pekáč a mezitím si necháme vyhřát troubu na 180°C.
Na pánvi si rozehřejeme olej na kterém zprudka opečeme jednotlivé medailonky po obou stranách asi 5 minut.
Opečené maso vložíme do pekáčku, polijeme veškerým zbytkem marinády a pečeme ve vyhřáté troubě asi třičtvrtě hodiny až hodinu, pěkně do změknutí masa.