Hovězí medailonky v jogurtovo-česnekovém kabátku s adžikou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g předvařených drštěk
150 g kořenové zeleniny
1/2 řapíkatého celeru
150 g hlívy ústřičné
2 polévkové lžíce sádla
2 polévkové lžíce hladké mouky
1/2 čajové lžičky sladké mleté papriky
pepř
sůl
4 stroužky česneku
majoránka
1-2 čajové lžičky sekané petrželky
1 sušená chilli paprička
zeleninový bujón

Postup přípravy receptu

  1. Plec si nakrájíme asi na centimetrové plátky, naklepeme a nasolíme.

  2. Česnek prolisujeme a potřeme jím plátky masa.

  3. Potom střídavě skládáme do zavíratelné misky plátky masa, které jednotlivě potřeme jogurtem a posypeme adžikou. Takto namarinované maso dáme uležet nejlépe přes noc do lednice.

  4. Když máme maso uleželé připravíme si pánev a zapékací pekáč a mezitím si necháme vyhřát troubu na 180°C.

  5. Na pánvi si rozehřejeme olej na kterém zprudka opečeme jednotlivé medailonky po obou stranách asi 5 minut.

  6. Opečené maso vložíme do pekáčku, polijeme veškerým zbytkem marinády a pečeme ve vyhřáté troubě asi třičtvrtě hodiny až hodinu, pěkně do změknutí masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!