Hovězí maso na kari s pórkem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 gramů zadního hovězího masa
- 1 pórek
- 1 dl bílého vína
- 1 kostka bujónu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky kari koření
- 4 lžíce sójové omáčky
Postup Hovězí maso na kari s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme se sójovou omáčkou a dáme do ledničky na dvě hodiny marinovat.
Mezitím si nakrájíme pórek na nudličky.
Potom si na pánev dáme olej a rozehřejeme ho a dáme na něj marinované maso, smažíme na prudkém ohni za stálého míchání.
Po 5 minutách přidáme kari koření, cukr a pórek a za stálého míchání prohříváme. Asi po 10 minutách přidáme bujón rozmíchaný v 1 dl vody a víno. Provaříme ještě 5 minut a podáváme s rýží.