Masové koule v pikantní omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

ochucení masa:
asi 400 g mletého masa
sůl
pepř
2 lžíce worcestru
3 lžíce barbecue kečupu
1 vejce
půl skleničky vody
2 lžíce strouhanky
2 lžíce mouky
1 strouhaná cibule
majoránka
3 stroužky česneku
Na omáčku:
asi 2 hrnky rajčatového pyré
3 lžíce barbecue kečup
5 cherry rajčat
sůl
pepř
100 g mozzarely
4 stroužky česneku
asi 200 ml hovězího vývaru
nasekaný kousek tymiánu
bazalka
asi 3 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme mísu, do které dáme maso a všechny ingredience. Rukama promačkáme.

  2. Připravíme větší pánev. Kápneme na ni olej a zprudka restujeme koule masa ze všech stran.

  3. Přidáme pyré, kečup, prolisovaný česnek, tymián, cukr, kuličky rajčat a vývar. Provaříme asi 15 minut a vypneme. Do horké zredukované omáčky přidáme natrhanou mozzarellu.

  4. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!