Vepřové po chorvatsku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové krkovice
2 lžíce oleje
1 bílá paprika
1 cibule
2 stroužky česneku
10 cm pórku
10 ks cherry rajčátek
1 malý rajčatový protlak
malá lžičku cukru
koření na steaky (nebo hrubý pepř a sůl)
koření čubrica
(já i chilli)

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné maso nakrájíme na kostky, nakrájíme i všechnu zeleninu a dáme stranou. Do rozpálené wok pánve dáme olej a na něm prudce opečeme maso, okořeníme, promícháme a vyndáme z pánve.

  2. Do výpeku dáme cibuli, česnek, orestujeme a přidáme ostatní zeleninu. Opět chvilku opékáme zeleninu, nakonec přidáme rajčátka, podlijeme troškou vody, vrátíme maso, promícháme a přidáme protlak.

  3. Krátce, asi 5 minut vše podusíme a podle chuti dosladíme a dokořeníme. Podáváme s vařenými bramborami sypanými pažitkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!