Kuřecí horní stehno v omáčce s žampiony
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 - 6 špalíčků horních stehen
- 5 žampionů - nakrájených
- 2 šalotky - na drobno
- 100 - 150 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 50 ml rajčatového pyré
- lžička hrubozrnné hořčice
- olej
- lžíce hladké mouky
- koření na kuře
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup Kuřecí horní stehno v omáčce s žampiony
Postup přípravy receptu
-
Špalíčky osolíme a posypeme kořením. Rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme nejprve kůží dolů. Když maso začne chytat barvu, vyjmeme ho a dáme bokem.
Do výpeku přidáme šalotku, žampiony, chvíli restujeme. Zaprášíme moukou a vrátíme zpět kuře. Podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka cca 20 minut (podle velikosti kousků).
Smícháme smetanu, hořčici a pyré. Přidáme ke kuřeti a společně dusíme cca 10 minut. Hotové dochutíme špetkou cukru a můžeme podávat s těstovinami, rýži nebo knedlíkem.