Kuřecí horní stehno v omáčce s žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 - 6 špalíčků horních stehen
5 žampionů - nakrájených
2 šalotky - na drobno
100 - 150 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
50 ml rajčatového pyré
lžička hrubozrnné hořčice
olej
lžíce hladké mouky
koření na kuře
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Špalíčky osolíme a posypeme kořením. Rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme nejprve kůží dolů. Když maso začne chytat barvu, vyjmeme ho a dáme bokem.

  2. Do výpeku přidáme šalotku, žampiony, chvíli restujeme. Zaprášíme moukou a vrátíme zpět kuře. Podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka cca 20 minut (podle velikosti kousků).

  3. Smícháme smetanu, hořčici a pyré. Přidáme ke kuřeti a společně dusíme cca 10 minut. Hotové dochutíme špetkou cukru a můžeme podávat s těstovinami, rýži nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!