Hovězí kostky ve sladkokyselé omáčce se smetanou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí kližky
150 g slaniny
200 g měkkého salámu
2 cibule
3 sladkokyselé okurky
1 masitá červená paprika
1 lžíce oleje
2 lžičky mleté sladké papriky
3 dl láku z okurek
2 dl hovězího vývaru
1 lžíce plnotučné hořčice
3 natvrdo uvařená vejce
mletý pepř
sůl
Na záklechtku na zahuštění:
2 dl sladké smetany
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme na drobnější kostičky a v papiňáku na rozehřátém oleji restujeme do zlatavé barvy.

  2. Do základu přidáme maso nakrájené na kostky o velikosti cca 6 x 6 x 6 cm a necháme ze všech stran zatáhnout. Zasypeme mletou paprikou,rychle promícháme a zalijeme okurkovým lákem a vývarem. Přidáme hořčici, drobně nakrájené okurky a papriku. Mírně osolíme, opepříme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, vaříme 40 minut.

  3. Poté hrnec ochladíme a otevřeme. Do hrnce dáme na tenké nudličky nakrájený salám a přidáme dobře prošlehanou záklechtku. Promícháme a slabým varem, již bez pokličky a za občasného míchání vaříme 10 minut. 3 minuty před koncem vaření přidáme nakrájená vejce. Na přílohu se hodí rýže, knedlík nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!