Kuřecí kousky na houbách s pórkem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 360 g kuřecích stehenních řízků
- 1 lžíce olivového oleje
- 30 g másla
- 160 g směsi lesních hub
- 1 pórek – zelenou i bílou část
- 50 ml bílého vína
- 50 ml smetany
Postup Kuřecí kousky na houbách s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Řízky pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem a máslem, kterou zahřejeme na střední teplotu, kuřecí kousky opečeme. Z každé strany tak 5 minut, ale to už si ohlídáte. Opečené kuřecí kousky dáme stranou, zakryjeme, aby si maso udrželo teplotu.
Houby, které jsou větší, pokrájíme. Dáme na olej s máslem, přidáme na kolečka nakrájený pórek a trochu ještě osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, aby pórek změkl.
Přilijeme víno a vaříme ještě 3 minuty. V tomto kroku už teplotu zvýšíme. Směs pak zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso. Vypneme vařič, zakryjeme a necháme chvilku prohřát.
Podáváme s rýží.