Platýs na přepuštěném másle s kapií
Recepty, RybySuroviny
- chlazený platýs (cca 500 g)
- přepuštěné máslo
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- paprika kapie
- zelenina
- brambory
Postup Platýs na přepuštěném másle s kapií
Postup přípravy receptu
-
Platýse stáhneme z kůže, dočistíme a opláchneme studenou vodou.
Osolíme, opepříme, necháme chvíli, ať sůl pronikne do masa, pak obalíme v hladké mouce.
Na pánvi roztopíme přepuštěné máslo, vložíme rybu a opékáme na mírnějším ohni do růžova. Když je maso skoro hotové, přidáme zeleninu. Já jsem zrovna měla kapie na zavaření, tak jsem odkrájela pár špiček a přidala jsem do pánve a opekla jsem. Jako přílohu brambory přelité máslem spod rybky.