Platýs na přepuštěném másle s kapií

Recepty, Ryby

Suroviny

chlazený platýs (cca 500 g)
přepuštěné máslo
sůl
pepř
hladká mouka
paprika kapie
zelenina
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Platýse stáhneme z kůže, dočistíme a opláchneme studenou vodou.

  2. Osolíme, opepříme, necháme chvíli, ať sůl pronikne do masa, pak obalíme v hladké mouce.

  3. Na pánvi roztopíme přepuštěné máslo, vložíme rybu a opékáme na mírnějším ohni do růžova. Když je maso skoro hotové, přidáme zeleninu. Já jsem zrovna měla kapie na zavaření, tak jsem odkrájela pár špiček a přidala jsem do pánve a opekla jsem. Jako přílohu brambory přelité máslem spod rybky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!