Bramborový salát s cizrnou, rajčaty a řapíkatým celerem

Recepty, Saláty

Suroviny

3 střední brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané
1 sklenice sterilované cizrny
3 střední rajčata nebo několik třešňových rajčátek (možno i žlutých)
1 křehký, mladý řapík celeru
1 červená kapie
200 g zakysané smetany
sůl, bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky nebo na plátky a dáme do salátové mísy. Přidáme na větší kousky pokrájená rajčata, proužky kapie, na malé kousky nasekaný celer i s částí listů a okapanou cizrnu. Vše opatrně promícháme, abychom brambory příliš nerozbili.

  2. Salát spojíme zakysanou smetanou,osolíme, podle chuti opepříme a necháme krátce proležet. Podáváme jako samostatný chod, buď samotný nebo, pro větší jedlíky, s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!