Bramborový salát s cizrnou, rajčaty a řapíkatým celerem
Recepty, SalátySuroviny
- 3 střední brambory uvařené ve slupce, vychladlé a oloupané
- 1 sklenice sterilované cizrny
- 3 střední rajčata nebo několik třešňových rajčátek (možno i žlutých)
- 1 křehký, mladý řapík celeru
- 1 červená kapie
- 200 g zakysané smetany
- sůl, bílý pepř
Postup Bramborový salát s cizrnou, rajčaty a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky nebo na plátky a dáme do salátové mísy. Přidáme na větší kousky pokrájená rajčata, proužky kapie, na malé kousky nasekaný celer i s částí listů a okapanou cizrnu. Vše opatrně promícháme, abychom brambory příliš nerozbili.
Salát spojíme zakysanou smetanou,osolíme, podle chuti opepříme a necháme krátce proležet. Podáváme jako samostatný chod, buď samotný nebo, pro větší jedlíky, s čerstvým pečivem.