Zapečený bramborák
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 větší brambory
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- jarní cibulka
- 2 lžíce strouhanky
- hl. mouka podle potřeby
- kmín
- pepř
- majoránka
- sůl
- olej na smažení
- ---
- šunka
- slanina
- vejce
- kolečka rajčat
- kolečka zelené chilli papričky
- strouhaný sýr
Postup Zapečený bramborák
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Cibulku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těstíčko. Smažíme větší placky z obou stran.
Po usmažení dáme placky na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Přeložíme do zapékací misky a obložíme šunkou a slaninou do kola. Doprostřed klepneme vejce. Nahoru položíme rajče a chilli.
Zapneme troubu s grilem. Placky posypeme sýrem a zapečeme pod vyhřátým grilem. Musíme to hlídat, jde to rychle. Šunka musí být křupavá a vejce polotekutá. Ihned podáváme.