Kapr v křupavém těstíčku
Recepty, RybySuroviny
- 4-5 porcí kapra
- 1 hrnek světlého piva 10°
- 1 vejce
- 1 rovná lžička hořčice
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 3-4 lístky nasekané bazalky (nemusí být, ale je dobrá)
- cca 1 hrnek hladké mouky
- na špičku nože kypřícího prášku
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- olej na smažení
Postup Kapr v křupavém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Omytého kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli uležet. V pivu rozšleháme vejce, koření, hořčici, bazalku a postupně přidáváme mouku až do polohustého těstíčka.
Kapra poprášíme moukou a namáčíme v těstíčku. Smažíme v rozehřátém oleji pozvolna dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborami nebo se salátem.