Hovězí kližka na sladkokyselo, v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g hovězí kližky v celku
300 ml smetany na vaření
340 g hříbků ve sladkokyselém nálevu
3 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce oleje
1 lžíci hladké mouky
sůl
mletý pepř
nit nebo provázek na omotání masa

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Pro lepší držení tvaru maso omotáme nití.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran prudce restujeme a poté ho přendáme do pomalého hrnce.

  3. Výpek v pánvi vypláchneme 2 lžícemi horké vody a nalijeme k masu. Přidáme hříbky i s nálevem, hořčici a hrnec přiklopíme poklicí. Hrnec zapneme na II.stupeň a vaříme 3 a půl hodiny.

  4. Poté do hrnce přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a opět přikryté poklicí vaříme na II.stupni ještě půl hodiny.

  5. Maso z hrnce vytáhneme, odstraníme nitě a uchováme v teple. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby dochutíme solí. Maso nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!