Kuře na woku s kapií
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 stehenní kuřecí řízky bez kůže
- 1 červená kapie
- 1 žlutá kapie
- 1 bílá paprika
- 1 stroužek česneku
- 1 svazek jarní cibulky
- 150 g špenátu
- solamyl
- koření na čínu
- sůl
- sojová omáčka
- worchestrová omáčka
- sweet chilli omáčka
- sádlo nebo olej na smažení
Postup Kuře na woku s kapií
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky rozkrájíme na kostičky, osolíme, přidáme koření na čínu a zasypeme solamylem, aby se kousky masa obalily. Papriky, cibulku a česnek pokrájíme na kousky.
Ve woku rozpálíme dostatek sádla, osmažíme maso (max. 2 minutky) a vyndáme na papírovou utěrku okapat.
Sádlo z pánve vylijeme, necháme jen maličko pod cibulku.
Osmažíme cibulku a česnek a jen co zrůžoví, přisypeme papriky a smažíme opět tak dvě minutky, občas prohodíme (chceme, aby byly tvrdší na skus, ne rozměklé nebo spálené).
Nakonec přidáme špenátové listy, zalijeme dvěma lžičkami worchestru, dvěma lžičkami sojové omáčky a lžící solamylu, rozmíchaném v trošce vody.
Promícháme, vypneme sporák, přimícháme maso a dochutíme dvěma lžícemi sweet chilli omáčky. Podáváme s rýží nebo s čínskými nudlemi.