Domácí chléb bez lepku a laktózy

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek mandlové mouky
1/2 hrnku banánové mouky
2 lžíce ostropestřecové mouky
1/2 lžičky prášku do pečení bez fosfátů
1/2 hrnku mletých dýňových semínek
1/2 hrnku mletých slunečnicových semínek
1 hrnek zeleninového vývaru (používám Konečně vývar)
1/2 lžíce soli
1/2 lžičky čerstvě nadrceného pepře
1 lžíce chia semínek
1 lžíce kmínu (já dala vrchovatou, máme kmín rádi;-)...)
1 lžíce grilovacího koření Grešík
6 vajíček
100 ml rýžového mléka
70-80 ml olivového oleje
pro chuť po lžíci celé lněné, dýňové, slunečnicové semínko (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Příprava tohoto bezlepkového chleba je jednoduchá. Nejprve vždy smíchám dané mouky s rozemletými semínky a práškem do pečiva bez fosfátů. Přidám chia a pro chuť a křupnutí v každém soustu, semínka lněná, dýňová, slunečnicová. Bez soli by to nebylo nikdy ono, takže dále chuti chlebu dopřeji sůl, pepř, kmín a grilovací koření od Grešíka.

  2. V druhé míse metlou lehce prošlehám vajíčka, přidám olej a zeleninový vývar. Vše nakonec promíchám, aby se dobře spojilo.

  3. Nakonec vše spojím, naliji do formy vyložené pečícím papírem (forma 26 x 11 cm). Peču přibližně 60 minut na 170°C (horkovzduch). Určitě ale doporučuji zjistit propečení klasicky špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!