Žemlovka s cuketou a brusinkami
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1/2 veky - nebo toustového chleba
- 25 dkg měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce cukru moučkového
- 1 vejce
- 10 dkg másla.
- 1/2 střední cukety
- skořice
- 2 dl mléka
- hrst brusinek
Postup Žemlovka s cuketou a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Pečící mísu vymažte máslem.
Plátky veky namáčejte v mléce, ve kterém jste rozšlehali jedno vejce a lžíci cukru. Namočenou vekou vyložte dno pečící mísy.
V misce rozmíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a vejcem. Hotový tvaroh pak navrstvěte na veku do mísy. Na tvaroh přijde nastrouhaná cuketa, posypaná skořicí a brusinkami. Nahoru pak dejte další vrstvu namočené veky. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut, až povrch zezlátne.
Hotovou žemlovku můžete ještě lehce posypat cukrem.