Hrnkový makovník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek mletého máku
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- pikantní marmeláda na promazání
- čokoláda na zdobení
Postup Hrnkový makovník
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, mléko a mouku smíchanou se sodou.
Nalijeme do vymazaného a vysypaného, menšího, hlubšího plechu - já jsem měla rozměr 25x35cm.
Upečeme ve vyhřáté troubě - 170 °C na horkovzduch zhruba 40 minut.
Vychladlý makovec rozřežeme uprostřed, promažeme marmeládou a přilepíme k sobě. Zdobit můžeme dle vlastní fantazie.