Rukolová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 balení rukoly i lehce zvadlé
- 50 g másla
- 1 plná lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 50 ml smetany na šlehání
- 150 ml mléka + podle potřeby
- čajová lžička bazalkového pesta
- sůl
- bílý pepř
- špetka cukru
- kousek parmazánu na posypání
Postup Rukolová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo, přidáme cibuli a česnek nakrájené na kousky.
Necháme zpěnit, přidáme natrhanou rukolu a krátce podusíme. Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem.
Omáčku povaříme a projedeme tyčovým mixérem. Nakonec přidáme smetanu na zjemnění, pesto a dochutíme. Vhodné jsou k tomu těstoviny, noky nebo brambory.