Rukolová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 balení rukoly i lehce zvadlé
50 g másla
1 plná lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
1 malá cibule
50 ml smetany na šlehání
150 ml mléka + podle potřeby
čajová lžička bazalkového pesta
sůl
bílý pepř
špetka cukru
kousek parmazánu na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo, přidáme cibuli a česnek nakrájené na kousky.

  2. Necháme zpěnit, přidáme natrhanou rukolu a krátce podusíme. Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem.

  3. Omáčku povaříme a projedeme tyčovým mixérem. Nakonec přidáme smetanu na zjemnění, pesto a dochutíme. Vhodné jsou k tomu těstoviny, noky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!