Hovězí daube
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa na dušení
- hladká mouka na obalení
- 1 cibule
- 3 česnekové stroužky
- 2 stonky celeru
- 1 pálivá paprika
- 2 menší mrkve
- sůl
- čerstvě drcený pepř
- 3 PL olej
- 2 bobkové listy
- rozmarýn nasekaný
- 5 cherry rajčat
- 1 PL rajčatového protlaku
- 200 ml červeného suchého vína
- 250 ml vařící vody
- 1 PL cukr
- 1 PL octa
Postup Hovězí daube
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso obalíme v mouce se solí a pepřem, osmahneme dohněda.
Maso přelijeme hovězím vývarem, přidáme česnek, ocet, tymián, rajský protlak, červené víno, tabasko, osmahnutou cibuli, celer a papriku.
Uvedeme do varu. Dáme na dvě hodiny péct do trouby.Podáváme s čerstvou křupavou bagetou.