Hovězí kližka v zelí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí kližky
500 g hlávkového zelí
2 cibule
sádlo
100 g uzeného bůčku
hovězí vývar
stroužek česneku
mletý pepř
drcený kmín
1 kl mleté sladké papriky
1 kl mleté pálivé papriky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky. Zasypeme paprikou, necháme ji pustit barvu a zalijeme vývarem jen tak, aby se maso mohlo dusit.

  2. Během dušení přidáme k masu drcený kmín a přibližně po 50 minutách k masu přidáme i krájené zelí, rozetřený česnek a pasírovaná rajčata. Společně dovaříme doměkka, pokud je potřeba, malinko podlijeme vývarem. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!