Hovězí kližka v zelí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězí kližky
- 500 g hlávkového zelí
- 2 cibule
- sádlo
- 100 g uzeného bůčku
- hovězí vývar
- stroužek česneku
- mletý pepř
- drcený kmín
- 1 kl mleté sladké papriky
- 1 kl mleté pálivé papriky
- sůl
Postup Hovězí kližka v zelí
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky. Zasypeme paprikou, necháme ji pustit barvu a zalijeme vývarem jen tak, aby se maso mohlo dusit.
Během dušení přidáme k masu drcený kmín a přibližně po 50 minutách k masu přidáme i krájené zelí, rozetřený česnek a pasírovaná rajčata. Společně dovaříme doměkka, pokud je potřeba, malinko podlijeme vývarem. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.