Kuřecí polévka s krekrovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kuřecích čtvrtek
2 cibule
2 mrkve
1/2 řapíkatého celeru
4 stroužky česneku
2 bobkové listy
tymián
petrželka
nať z jarní cibulky
uvařené nudle
sůl, pepř
voda
Na krekrové knedlíčky:
3 vejce
50 g másla (rozpuštěného)
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
pepř
140 g rozmixovaných krekrů (např. TUC)
bylinky (petrželka, pažitka)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme a vložíme do velkého nádoby. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Z polévky sebereme pěnu, přidáme zeleninu, česnek, bobkové listy a tymián. Osolíme a vaříme doměkka.

  2. Mezitím si na knedlíčky rozšleháme vejce s rozpuštěným máslem, solí, nastrouhaným muškátovým oříškem, nadrcenými bylinkami a pepřem a dobře promícháme. Postupně zašleháváme rozmixované krekry. Knedlíčky necháme v lednici cca 30 minut. Pak navlhčenýma rukama tvarujeme knedlíčky.

  3. Z polévky vyjmeme kousky kuřete a polévku přecedíme. Pokrájenou zeleninu vrátíme zpět do polévky a přivedeme ji opět k varu. Do polévky vložíme krekrové knedlíčky, které vaříme cca 5 minut. Do polévky přidáme uvařené nudle a pokrájené maso z kuřete. Dochutíme solí a pepřem. Zdobíme natí z jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!