Kuřecí polévka s krekrovými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g kuřecích čtvrtek
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1/2 řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- tymián
- petrželka
- nať z jarní cibulky
- uvařené nudle
- sůl, pepř
- voda
- Na krekrové knedlíčky:
- 3 vejce
- 50 g másla (rozpuštěného)
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- pepř
- 140 g rozmixovaných krekrů (např. TUC)
- bylinky (petrželka, pažitka)
Postup Kuřecí polévka s krekrovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjeme a vložíme do velkého nádoby. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Z polévky sebereme pěnu, přidáme zeleninu, česnek, bobkové listy a tymián. Osolíme a vaříme doměkka.
Mezitím si na knedlíčky rozšleháme vejce s rozpuštěným máslem, solí, nastrouhaným muškátovým oříškem, nadrcenými bylinkami a pepřem a dobře promícháme. Postupně zašleháváme rozmixované krekry. Knedlíčky necháme v lednici cca 30 minut. Pak navlhčenýma rukama tvarujeme knedlíčky.
Z polévky vyjmeme kousky kuřete a polévku přecedíme. Pokrájenou zeleninu vrátíme zpět do polévky a přivedeme ji opět k varu. Do polévky vložíme krekrové knedlíčky, které vaříme cca 5 minut. Do polévky přidáme uvařené nudle a pokrájené maso z kuřete. Dochutíme solí a pepřem. Zdobíme natí z jarní cibulky.