Smažený květák se sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák a z něho 8 růžic
2 vejce
100 g tvrdého nastrouhaného sýra
trochu hladké mouky
strouhanka
muškátový oříšek
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z květáku si vyloupneme 8 růžic, ostatní, tedy střed si necháme na polévku, umyjeme horkou vodou a necháme ho okapat.

  2. Zatím si připravíme do misky vajíčka s trochou mouky, rozšleháme, přidáme špetku muškátového oříšku, sůl a nastrouhaný sýr, promícháme.

  3. Osušené růžice osolíme a namáčíme v sýru, pak hned ve strouhance, tak obalíme všechny a dáme si do hlubšího, většího kastrolu olej a do horkého vkládáme obalený květák, který přikryjeme poklicí a oheň stáhneme na minimum, aby se syrový květák produsil a zároveň osmažil.

  4. Smažíme déle a celou dobu růžice překládáme na jinou stranu, aby byly pravidelně osmažené. Když máme hotovo, dáme pokličku pryč a chvilku necháme na plnou teplotu ještě osmažit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!