Smažený květák se sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 květák a z něho 8 růžic
- 2 vejce
- 100 g tvrdého nastrouhaného sýra
- trochu hladké mouky
- strouhanka
- muškátový oříšek
- olej
- sůl
Postup Smažený květák se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Z květáku si vyloupneme 8 růžic, ostatní, tedy střed si necháme na polévku, umyjeme horkou vodou a necháme ho okapat.
Zatím si připravíme do misky vajíčka s trochou mouky, rozšleháme, přidáme špetku muškátového oříšku, sůl a nastrouhaný sýr, promícháme.
Osušené růžice osolíme a namáčíme v sýru, pak hned ve strouhance, tak obalíme všechny a dáme si do hlubšího, většího kastrolu olej a do horkého vkládáme obalený květák, který přikryjeme poklicí a oheň stáhneme na minimum, aby se syrový květák produsil a zároveň osmažil.
Smažíme déle a celou dobu růžice překládáme na jinou stranu, aby byly pravidelně osmažené. Když máme hotovo, dáme pokličku pryč a chvilku necháme na plnou teplotu ještě osmažit.