Těstoviny s hráškovo-šunkovou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g těstovin (dle vlastního výběru, použila jsem barevné)
- 300 g čerstvého vyloupaného hrášku
- 200 g šunky v celku
- 200 g smetany
- 3 stroužky česneku
- hrst cherry rajčátek (nemusí být)
- 150 ml bílého vína
- čerstvé oregano
- sůl
- pepř
- parmazán
Postup Těstoviny s hráškovo-šunkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vyloupeme hrášek, mladé lusky necháme vcelku. Obojí vložíme do vařící vody, vaříme cca 5 minut, zcedíme, propláchneme ledovou vodou a necháme v sítku okapat.
V hlubší pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje, přidáme šunku nakrájenou na hranolky, plátky česneku, rajčátka, zalijeme vínem a zprudka vaříme, až se nám víno vyvaří.
Vložíme připravený hrášek, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a chvíli povaříme, necháme omáčku zhoustnout.
Na závěr vmícháme lístky oregana a na talíři posypeme parmazánem.