Těstoviny s hráškovo-šunkovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovin (dle vlastního výběru, použila jsem barevné)
300 g čerstvého vyloupaného hrášku
200 g šunky v celku
200 g smetany
3 stroužky česneku
hrst cherry rajčátek (nemusí být)
150 ml bílého vína
čerstvé oregano
sůl
pepř
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Vyloupeme hrášek, mladé lusky necháme vcelku. Obojí vložíme do vařící vody, vaříme cca 5 minut, zcedíme, propláchneme ledovou vodou a necháme v sítku okapat.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje, přidáme šunku nakrájenou na hranolky, plátky česneku, rajčátka, zalijeme vínem a zprudka vaříme, až se nám víno vyvaří.

  3. Vložíme připravený hrášek, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a chvíli povaříme, necháme omáčku zhoustnout.

  4. Na závěr vmícháme lístky oregana a na talíři posypeme parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!