Kapr na medu
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce kapra
- 2 lžíce másla
- 0,5 dcl sójové omáčky
- 4 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína
- 0,5 dcl medu
- špetka kmínu
- pepř
- sůl
Postup Kapr na medu
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin.
Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku a dáme ji do trouby zahřát.
Mezitím si porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou.
Pečeme na 250°C nejlépe horkým vzduchem cca 14 minut, v polovině kapra obrátíme. Podáváme s bramborovým salátem, opečenými, nebo vařenými bramborami.