Kapr na medu

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce kapra
2 lžíce másla
0,5 dcl sójové omáčky
4 stroužky česneku
1 dcl bílého vína
0,5 dcl medu
špetka kmínu
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin.

  2. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku a dáme ji do trouby zahřát.

  3. Mezitím si porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou.

  4. Pečeme na 250°C nejlépe horkým vzduchem cca 14 minut, v polovině kapra obrátíme. Podáváme s bramborovým salátem, opečenými, nebo vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!