Špecle s hlívou, žampiony, cuketou, lilkem a paprikami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g hlívy ústřičné
150 g malých bílých žampionů
1 jarní cibulka
oregano, petrželka
sůl, pepř
kmín
ústřicová omáčka
olivový olej
půlka větší žluté papriky
1 malá cuketa
1/2 malého lilku

Postup přípravy receptu

  1. Špecle uvaříme ve vařící vodě cca 1 minutu se špetkou kurkumy a soli. Přecedíme. Hlívu pokrájíme na proužky, žampiony na plátky, jarní cibulku pokrájíme na kolečka.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme orestovat oba druhy hub. Posypeme kmínem, osolíme, opepříme, přidáme snítku oregana a petrželky. Mícháme. Nakonec přisypeme k houbám na kostičky pokrájenou žlutou papriku, lilek, cuketu a jarní cibulku. Mícháme doměkka. Zakapeme ústřicovou omáčkou, zamícháme. Promícháme se špeclemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!