Špecle s hlívou, žampiony, cuketou, lilkem a paprikami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g hlívy ústřičné
- 150 g malých bílých žampionů
- 1 jarní cibulka
- oregano, petrželka
- sůl, pepř
- kmín
- ústřicová omáčka
- olivový olej
- půlka větší žluté papriky
- 1 malá cuketa
- 1/2 malého lilku
Postup Špecle s hlívou, žampiony, cuketou, lilkem a paprikami
Postup přípravy receptu
-
Špecle uvaříme ve vařící vodě cca 1 minutu se špetkou kurkumy a soli. Přecedíme. Hlívu pokrájíme na proužky, žampiony na plátky, jarní cibulku pokrájíme na kolečka.
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme orestovat oba druhy hub. Posypeme kmínem, osolíme, opepříme, přidáme snítku oregana a petrželky. Mícháme. Nakonec přisypeme k houbám na kostičky pokrájenou žlutou papriku, lilek, cuketu a jarní cibulku. Mícháme doměkka. Zakapeme ústřicovou omáčkou, zamícháme. Promícháme se špeclemi.