Nákyp z quinoy se semínky, kadeřávkem a sušenými rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 šálek quinoy
3 vejce
2 hrsti kadeřávku
2 stroužky česneku
2 lžíce kukuřičné strouhanky
2 lžíce lněných semínek
2 lžíce slunečnicových semínek
asi 6 sušených rajčat
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Quinou několikrát v cedníku propláchneme horkou vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme 2 hrnky vody a vaříme asi 15 minut. Uvařenou quinou necháme vychladnout.

  2. Z kadeřávku odřízneme tuhé stonky, překrájíme na menší kousky a v cedníku prolijeme horkou vodou. Také ho necháme vychladnout.

  3. V míse smícháme vychladlou quinou, žloutky, semínka lnu a slunečnice, přimícháme kukuřičnou strouhanku a připravený kadeřávek, rajčata překrojíme na kousky a také přidáme, pak směs osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme do směsi.

  4. Formu na chlebíček vystříkáme olejem a vysypeme strouhankou. Připravenou směs nandáme do formy a pečeme při 180°C asi 40 minut. Nákyp můžeme podávat ještě teplý, ale lépe chutná studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!