Nákyp z quinoy se semínky, kadeřávkem a sušenými rajčaty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 šálek quinoy
- 3 vejce
- 2 hrsti kadeřávku
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kukuřičné strouhanky
- 2 lžíce lněných semínek
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- asi 6 sušených rajčat
- sůl
- pepř
Postup Nákyp z quinoy se semínky, kadeřávkem a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Quinou několikrát v cedníku propláchneme horkou vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme 2 hrnky vody a vaříme asi 15 minut. Uvařenou quinou necháme vychladnout.
Z kadeřávku odřízneme tuhé stonky, překrájíme na menší kousky a v cedníku prolijeme horkou vodou. Také ho necháme vychladnout.
V míse smícháme vychladlou quinou, žloutky, semínka lnu a slunečnice, přimícháme kukuřičnou strouhanku a připravený kadeřávek, rajčata překrojíme na kousky a také přidáme, pak směs osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme do směsi.
Formu na chlebíček vystříkáme olejem a vysypeme strouhankou. Připravenou směs nandáme do formy a pečeme při 180°C asi 40 minut. Nákyp můžeme podávat ještě teplý, ale lépe chutná studený.