Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Recepty, SýrySuroviny
- 2 Hermelíny
- 400 g čerstvých žampiónů
- 6 lžic mletých mandlí
- hrst petrželky
- 1 malá cibule
- sůl
- 1 lžíce másla
- olej na smažení
- Na obalení:
- hladká mouka
- rozšlehané vejce
- strouhanka
- Pivní omáčka:
- 1 lžíce másla
- 1 dl světlého piva
- hrst pažitky
- (vydlabaná hmota z hermelínů)
Postup Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic mletých mandlí. Necháme vychladnout.
Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí, obalíme je v mouce, vejcích a strouhance... nakonec smažíme ze všech stran na oleji.
Do rozehřátého másla vložíme vydlabané vnitřky ze sýrů a za stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je omáčka hladká. Podáváme s vařeným bramborem.