Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem

Recepty, Sýry

Suroviny

2 Hermelíny
400 g čerstvých žampiónů
6 lžic mletých mandlí
hrst petrželky
1 malá cibule
sůl
1 lžíce másla
olej na smažení
Na obalení:
hladká mouka
rozšlehané vejce
strouhanka
Pivní omáčka:
1 lžíce másla
1 dl světlého piva
hrst pažitky
(vydlabaná hmota z hermelínů)

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic mletých mandlí. Necháme vychladnout.

  2. Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí, obalíme je v mouce, vejcích a strouhance... nakonec smažíme ze všech stran na oleji.

  3. Do rozehřátého másla vložíme vydlabané vnitřky ze sýrů a za stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je omáčka hladká. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!