Piškot bez vajec, plněný pudinkem s jablky (Dělená strava podle LK - kytky+ovoce)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Suché ingredience:
2 a 1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru kokosového nebo fruktózového
2 lžičky kypřicího prášku
2 lžičky jedlé sody
1 lžička soli
Mokré ingredience:
1 a 1/3 hrnku rostlinného mléka (sójové)
4 lžíce citronky (octa)
2/3 hrnku řepkového oleje
1 lžička vanilkového fruktózového cukru
(Obsah hrnku 200 ml)
Náplň:
1 kg jablek vykrájených
2 lžíce medu nebo fruktózového cukru
1 fruktózový vanilkový cukr
2 vanilkové pudinky

Postup přípravy receptu

  1. Mléko smícháme s citronkou nebo octem a necháme pár minut odležet. Mezitím smícháme veškeré sypké ingredience a v druhé míse zase ingredience mokré, ke kterým přidáme i mléko s citronkou. Obě směsi spolu zlehka promícháme. Hotové těsto přelijeme do plechu vyloženého pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, cca 25 min. Po dopečení necháme těsto ÚPLNĚ vychladnout. Pekla jsem v pekáči.

  2. Náplň: Jablka rozvaříme s trochou vody, osladíme, rozmixujeme, přidáme vanilkové pudinky rozmíchané v troše vody, převaříme. (Voda s jablky má mít 1 litr, aby 2 pudinkové prášky stačily na zhoustnutí.) Po vychladnutí naplníme piškot a necháme ho v chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!