Piškot bez vajec, plněný pudinkem s jablky (Dělená strava podle LK - kytky+ovoce)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Suché ingredience:
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru kokosového nebo fruktózového
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička soli
- Mokré ingredience:
- 1 a 1/3 hrnku rostlinného mléka (sójové)
- 4 lžíce citronky (octa)
- 2/3 hrnku řepkového oleje
- 1 lžička vanilkového fruktózového cukru
- (Obsah hrnku 200 ml)
- Náplň:
- 1 kg jablek vykrájených
- 2 lžíce medu nebo fruktózového cukru
- 1 fruktózový vanilkový cukr
- 2 vanilkové pudinky
Postup Piškot bez vajec, plněný pudinkem s jablky (Dělená strava podle LK - kytky+ovoce)
Postup přípravy receptu
-
Mléko smícháme s citronkou nebo octem a necháme pár minut odležet. Mezitím smícháme veškeré sypké ingredience a v druhé míse zase ingredience mokré, ke kterým přidáme i mléko s citronkou. Obě směsi spolu zlehka promícháme. Hotové těsto přelijeme do plechu vyloženého pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, cca 25 min. Po dopečení necháme těsto ÚPLNĚ vychladnout. Pekla jsem v pekáči.
Náplň: Jablka rozvaříme s trochou vody, osladíme, rozmixujeme, přidáme vanilkové pudinky rozmíchané v troše vody, převaříme. (Voda s jablky má mít 1 litr, aby 2 pudinkové prášky stačily na zhoustnutí.) Po vychladnutí naplníme piškot a necháme ho v chladu ztuhnout.