Domácí chleba s vůní saturejky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml mléka
100 ml zakysané smetany
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
300 g hladké chlebové mouky
200 g celozrnné žitné mouky
1 lžička sušeného česneku
2 rovné kávové lžičky saturejky
2 lžičky slunečnicových semínek
2 lžičky sezamových semínek
21 g droždí
kmín
Na potírání:
voda
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme suroviny za sebou tak, jak je napsáno a nastavíme na č.8 (příprava těsta s kynutím). Těsto vyndáme na posypaný vál, trochu prohněteme, vytvoříme veku kterou potřeme vodou s octem a posypeme kmínem.

  2. Přeneseme na pekáč, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15-20 minut kynout.

  3. Poté dáme péct do vyhřáté trouby a 2x po dobu pečení potřeme chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!