Kotlety s pepřovým dipem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky kotlety či krkovice bez kosti, cca 2cm vysoké
olivový olej
sůl
dip:
2 plné lžičky celého pepře
3 větší stroužky česneku
2 stonky citrónové trávy
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, okraje nařízneme, aby se během tepelné úpravy nezkroutily, osolíme, potřeme olivovým olejem a necháme cca 0,5hod odpočinout.

  2. Na dip v hmoždíři utlučeme pepř spolu s česnekem a citrónovou trávou, zalijeme olivovým olejem a podle chuti osolíme.

  3. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  4. Na rozpálenou steakovou pánev vložíme plátky masa a krátce zprudka je opečeme, z každé strany cca 1-2min. Po vyjmutí nesmí být maso plně propečené a vysušené.

  5. Přendáme do pekáčku a vložíme na cca 10min. do trouby.

  6. Na talíři přelijeme maso bohatě pepřovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!