Kotlety s pepřovým dipem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky kotlety či krkovice bez kosti, cca 2cm vysoké
- olivový olej
- sůl
- dip:
- 2 plné lžičky celého pepře
- 3 větší stroužky česneku
- 2 stonky citrónové trávy
- olivový olej
- sůl
Postup Kotlety s pepřovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, okraje nařízneme, aby se během tepelné úpravy nezkroutily, osolíme, potřeme olivovým olejem a necháme cca 0,5hod odpočinout.
Na dip v hmoždíři utlučeme pepř spolu s česnekem a citrónovou trávou, zalijeme olivovým olejem a podle chuti osolíme.
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Na rozpálenou steakovou pánev vložíme plátky masa a krátce zprudka je opečeme, z každé strany cca 1-2min. Po vyjmutí nesmí být maso plně propečené a vysušené.
Přendáme do pekáčku a vložíme na cca 10min. do trouby.
Na talíři přelijeme maso bohatě pepřovým dipem.