Houbové karbanátky s mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa - míchaného
- 200 g čerstvých hub (nebo mražených) - spařených
- 150 g vepřové slaniny dle chuti - anglická, Váhalova
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- drcený kmín dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- sůl dle chuti
- 1 vejce
- 1 lžička mleté uzené papriky
- strouhanka dle potřeby
- ingredience na trojobal
- olej na smažení
Postup Houbové karbanátky s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené, vychladlé, pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a dochutíme kořením dle vlastní chuti. Můžeme přidat i bylinky (majoránku či tymián). Směs řádně promícháme a zahustíme dle potřeby trochou čerstvé strouhanky.
Z masovo-houbové směsi tvoříme v mokrých rukách placičky, které následně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme je s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší.