Hovězí biftek se slaninou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- kvalitní hovězí maso - odleželé a určené na steaky
- anglická slanina
- režná nit
- sůl
- pepř čerstvě mletý pokud možno vícebarevný (to jen pro efekt)
- hranolky z brambor
- olej na smažení
Postup Hovězí biftek se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Maso (nejlépe od prověřeného řezníka, který nám vybere odležený kvalitní kus hovězího, vhodného na steaky) nakrájíme na 1,5 -2 cm plátky, obložíme kolem okrajů anglickou slaninou a ovážeme režnou nití. Takto připravené steaky nesolíme, pouze okořeníme pepřem.
Na dobře rozpálenou pánev, nejlépe s těžkým dnem, určenou na steaky, položíme připravené bifteky a na malém množství oleje opékáme z obou stran cca 3minuty z každé strany. Každý podle toho jak má rád (krvavý - kratší dobu, medium 3 minuty a propečený cca 5 minut z každé strany).
Mezitím si ve friťáku usmažíme hranolky.
Bifteky si vyjmeme z pánve, necháme odležet pod alobalem, aby se uvolnila šťávička v mase. Potom osolíme dle chuti.