Domácí mortadella
Recepty, OstatníSuroviny
- 2 000 g libového bůčku
- 1 000 g točeného salámu
- 4-5 vajec
- 4 vejce natvrdo
- 1 lžička vegety
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička drceného kmínu
- dle chuti sůl, pepř, případně další koření
Postup Domácí mortadella
Postup přípravy receptu
-
Bůček pomeleme a salám nakrájíme na drobné kostky. Mletý bůček promícháme se syrovými vejci. Osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor, lžičku vegety a drceného kmínu.
Dál přidáme pokrájený salám, vše dobře promícháme a necháme asi hodinu v chladu. Nakonec přidáme uvařená pokrájená vejce a hotovou směs vložíme do mikrotenových sáčků, nahoře propíchneme a vložíme vařit do šunkovaru.
Vaříme cca 130 minut na na 85 stupňů. Hotovou a vychladlou mortadellu nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s křenem, hořčicí apod.