Domácí mortadella

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 000 g libového bůčku
1 000 g točeného salámu
4-5 vajec
4 vejce natvrdo
1 lžička vegety
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička drceného kmínu
dle chuti sůl, pepř, případně další koření

Postup přípravy receptu

  1. Bůček pomeleme a salám nakrájíme na drobné kostky. Mletý bůček promícháme se syrovými vejci. Osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor, lžičku vegety a drceného kmínu.

  2. Dál přidáme pokrájený salám, vše dobře promícháme a necháme asi hodinu v chladu. Nakonec přidáme uvařená pokrájená vejce a hotovou směs vložíme do mikrotenových sáčků, nahoře propíchneme a vložíme vařit do šunkovaru.

  3. Vaříme cca 130 minut na na 85 stupňů. Hotovou a vychladlou mortadellu nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s křenem, hořčicí apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!