Špagety s omáčkou z vepřové konzervy

Recepty, Omáčky

Suroviny

300 g špaget
1 vepřová konzerva nebo sklenice (měla jsem domácí, ale dají se koupit dobré třeba z Lidlu)
1 velká cibule
4-5 stroužků utřeného česneku
400 g drcených rajčat
bylinky (libeček, rozmarýn, bazalka)
trochu kvalitního kečupu (podle potřeby)
sůl
pepř
špetka mleté skořice
hodně strouhaného sýru

Postup přípravy receptu

  1. Z konzervy (sklenice) odebereme sádlo a drobně nakrájenou cibuli necháme opéct dozlatova. Nakonec necháme rozvonět česnek. Přidáme maso z konzervy a rozmělníme.

  2. Vlijeme rajčata, přisypeme koření a necháme chvíli probublat. Podle hustoty přidáme kečup, nebo taky trochu vody. Dochutíme bylinkami a kořením.

  3. Mezitím vším uvaříme špagety a po scezení podáváme s omáčkou, sypané hojně strouhaným sýrem a nakrájenými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!