Kokosové pracny v cukru obalované
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 220 g másla (Hery)
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 60 g moučkového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- 100 g kokosu
- kakao - dle barvy těsta, jen pokud chceme tmavé pracny
- Na obalení:
- moučkový cukr s vanilkou nebo vanilkovým cukrem
Postup Kokosové pracny v cukru obalované
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukrů, tuku, kokosu a vejce vypracujeme těsto, které necháme v chladu uležet alespoň dvě hodiny, nejlépe do druhého dne. Pokud chceme mít pracničky tmavé, přidáme do těsta kakao (množství dle barvy).
Pracničky plníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, dorůžova (cca 14 minut, dle velikosti pracen).
Ještě teplé vyklopíme a obalíme v moučkovém cukru a ukládáme do krabičky. Po vychladnutí krabičku uzavřeme.